Evenimente

Concertino

Concertino Accordion Band

“…Trupa Concertino a reuşit ridice publicul în picioare la audiţii, atunci când cei nouă băieţi extrem de talentaţi au intrat pe scenă şi au cântat opera la diverse instrumente. De dată această, băieţii vor deveni adevărate staruri pop-rock şi, pe lângă melodia interpretată, vor avea şi o coregrafie proprie de excepţie.”

CONCERTINOaccordion-band e un grup de persoane creative, scopul cărora, de la bun început, a fost să promoveze acordeonul ca un instrument a mai multe stiluri. Prima repetiție au făcut-o în 2003 și, de atunci, lucrează cot la cot de mai mult de 10 ani pentru a atinge cotele perfecțiunii. CONCERTINOaccordion-band și-a adjudecat primul premiu în 2006 la Castelfidardo. Acest eveniment a impulsionat pasiunea creației de muzică adevărată. De atunci formația a cîștigat 18 Premii Mari și Locuri I, participînd la festivalurile din lumea întreagă: Canada, Coreea de Nord, Italia, Rusia, Austria, Cehia, etc. În aceeași perioadă CONCERTINOaccordion-band face cunoștință cu doi mari maeștri ai acordeonului: Frank Marocco and Richard Galliano. Cu o deosebită plăcere acești maeștri au fost invitați să încînte publicul în Patria formației Concertino – Republica Moldova. Aceste colaborări sunt o mare onoare pentru formație. Concertele au avut loc în una dintre cele mai bune săli de concert din Chișinău, Sala cu Orgă, locul unde performează și dau concerte tinerii muzicieni. Concertele susținute de CONCERTINOaccordion-band sunt unice prin spectaculozitatea lor. Ele diferă unul de altul prin energia și creativitatea membrielor formației. CONCERTINOaccordion-band își lasă publicul încărcat pozitiv, cu zîmbetul pe față, oriunde în lume ar concerta. Mai pe scurt, Campionii Mondial la Acordeon CONCERTINOBand sunt foarte experimentați și dedicați, fiind gata să creeze lucrări pline de emoție și de înaltă calitate. Aceste reprezintă valorile celei mai bune formații de acordeoniști din lume.

Am avut o deosebită plăcere să fim alături de Ansamblul de Acordeonişti “Concertino” la concertul organizat la Odeon, Chişinău.

Condus de Eugen Negruţă, Ansamblul “Concertino” în cei 11 ani de activitate au susţinut spectacole în Danemarca, Franţa, Italia, Austra, Polonia, China, Azerbaidjan, Elveţia, Coreea de Nord şi de Sud, etc.
Sunt laureaţi a 19 concursuri internaţionale, la toate obţinînd Grand Prix sau Premiul I.

Majoritatea creaţiilor din repertoriu, sunt adaptate pentru propria componentă, aranjamentul aparţinînd conducătorului şi membrilor formaţiei, ceea ce da o nuanţă deosebită muzicii interpretate.
Repertoriul grupului, este variat şi cuprinde diferite genuri de muzică, realizînd o combinaţie perfectă dintre muzică clasică romantică, Jazz, tangouri moderne, muzică nouă, irlandeză şi nu în ultimul rînd tradiţională.

It's only fair to share...Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn