Evenimente

HR NETWORKING

5

HR Networking – un Eveniment Exclusiv care conectează toată lumea bună interesată de managementul resurselor umane.

La data de 22 Septembrie a avut loc un eveniment MEGA INTERESANT, organizat de Recruiter’s Club,  la care ColorCase a acceptat fără ezite fim parteneri.

Participarea la evenimentele de HR Networking este o metodă eficientă de a ține pasul cu schimbările care au loc în domeniul HR.
Acest Eveniment Exclusiv este o platformă ce oferă posibilitatea să discuți despre provocările domeniului HR cu Persoane interesante într-o atmosferă relaxantă.

Evenimentul se desfășoară în formă de discuții structurate. Atragem atenția asupra două teme importante pentru domeniul HR:
– Recrutarea angajaților potriviți și
– Motivarea angajaților în perioada de adaptare.
De asemenea are loc partea de Networking unde, toți participanții interacționează și pot să aducă valoare prin cunoștințele sale din domeniul HR.

Energia care se generează prin intermediul schimbului de experiență poate să transforme o simplă interacțiune dintre două persoane, într-o colaborare productivă pe o perioadă lungă de timp.

“Din discuțiile purtate cu colegii de breaslă am înțeles că este important de organizat o platformă unde persoanele implicate în managementul resurselor umane, precum directori, manageri, specialiști și consultanți să poată face schimb de experiență și să contacteze într-o atmosferă relaxantă pentru a trece peste provocările cu care se confruntă zi de zi.”spune fondatoarea Recruiter’s Club, Olesea Vascan. 

Evenimentul a avut loc într-o atmosferă neformală, fiecare participant al evenimentului putând să-și exprime liber opinia. Principalele teme discutate au fost faza de recrutare și inițiere a noului angajat în companie.

Majoritatea celor prezenți, fiind recruteri sau HR manager, au încercat să se ajute între ei, oferind diverse soluții, cum ar fi: ce întrebări să pui la interviu, cât de important este interviul la telefon și cum determini dacă un candidat încearcă să impresioneze recruiter-ul și ascunde adevărul.

De asemenea, s-a adus exemple cum în diverse companii se încearcă de a încadra noul angajat în atmosfera de muncă a companiei și cum să-l faci să devină motivat de a munci în companie.

Majoritatea celor prezenți au ajuns la concluzia că în multe din companiile noastre nu există o fază de inițiere și lipsește fișa de post, angajatul fiind direct ”aruncat în câmpul de muncă”. De aceea, este nevoie de a crea o fișă de post unde să fie clar scris toate responsabilitățile angajților. De asemenea,  este nevoie de crea un program de adaptare, de minim 2-3 săptămâni, pentru angajatul nou, perioadă în care angajatul ar trebui instruit și să aibă un suport din partea unui coleg sau din partea al HR managerului.

Aceasta a fost prima ediție clubului de networking, Olesea Vascan, fondatoarea clubului, asigură că vor urma și alte ediții la care se vor discuta și alte aspecte din domeniul resurselor umane.
sursa: http://recruitersclub.org si bizz.md

It's only fair to share...Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn